4 personen
eenvoudig
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kardemombosbessencake

Kardemombosbessencake

ingrediënten


60 min
4 personen
20 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kardemom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Doe de suiker in een kom en voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eieren er een voor een doorheen, tot ze volledig zijn opgenomen.
  • 3 Meng de kardemom, vanille-essence en het zout erdoor. Spatel dan de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter en de bosbessen.
  • 4 Doe het beslag in de ingevette taartvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake 45 minuten in de het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • 5 Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 8 gram