uitdagend
40 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Kardemombroodjes

Kardemombroodjes

ingrediënten


40 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

20 kardemompeulen
175 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

vijzel

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de melk met 5 kardemom­peulen. Neem de pan van de warmtebron en voeg 25 gram boter toe. Houd apart. Meng de bloem met de helft van de suiker en de gist.
  • 2 Zeef de lauwwarme melk en giet erbij. Kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Dek af
met folie en laat 1,5 uur rijzen op een warme plaats. Kneus de overige kardemompeulen nog een keer. Verwijder de peulen, maal de zaadjes fijn in een vijzel en meng met de
rest van de suiker. Houd 1 eetlepel kardemomsuiker apart en meng de rest met de overige boter.
  • 3 Rol het deeg uit tot een lap van circa 20x30 cm en bestrijk met de kardemomboter. Vouw het bovenste derde deel over de helft van het deeg en doe dit ook met het onderste derde deel.
  • 4 Snijd het deeg in de breedte in
6 gelijke delen. Snijd elk deel bijna doormidden, maar laat 2 cm aan de bovenkant heel.
  • 5 Rol beide slierten 3 keer om. Knoop vervolgens beide slierten en verstop de uiteinden onder de knoop. Leg op de bakplaat en laat circa 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats.
  • 6 Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de broodjes met het ei en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Smelt de rest van de kardemomsuiker met 2 eetlepels water in een pannetje.
  • 7 Neem de broodjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Bestrijk terwijl ze verder afkoelen drie keer met de kardemomsiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 7 gram