4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kark b’tamar wa jowz

Kark b’tamar wa jowz

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

koekjessteker

  • 1 Laat de boter smelten, maar niet verkleuren.
  • 2 Meng de dadels, walnoten, suiker, kaneel en het bakmeel in een kom. Roer de gesmolten boter erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het deeg en druk ze eventueel in een gedecoreerde koekjesvorm.
  • 4 Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat afkoelen op een rooster en serveer met thee of koffie. Bewaar de koekjes eventueel in een koektrommel.

wijnadvies

Besluit lekker zoet met Coeur de Muscat of Gonzalez Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1255 kcal
vet 77 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 125 gram
eiwit 13 gram