4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Karnemelk-pancakes

Karnemelk-pancakes

ingrediënten


35 min
4 personen
fruit naar keuze

dit product is niet beschikbaar

ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

stroop

dit product is niet beschikbaar

4 klontjes boter
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillestokje
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem met de eidooiers, vanillesuiker, bakpoeder, karnemelk en een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Laat afgedekt 10 minuten staan.
  • 2 Klop intussen de eiwitten met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hoopjes beslag van circa 8 cm Ø in de pan.
  • 4 Bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de pancakes met stroop, een klontje boter en fruit.

bereidingstip

Serveer deze pancakes met zomerfruit als frambozen en bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 16 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier