eenvoudig
15 min.
tussendoortje, ontbijt
home recepten Karnemelkscones

Karnemelkscones

ingrediënten


15 min
175 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grove rasp

mixer met deeghaken

deegroller

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Rasp op de grove rasp de boter erboven.
  • 2 Voeg 2 eieren en de karnemelk toe en kneed met de mixer met deeghaken snel tot een samenhangend deeg.
  • 3 Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20x30 cm en 2 cm dik. Snijd de zijkanten eventueel strak bij. Snijd het deeg in 10 gelijke rechthoekjes en leg ze iets los van elkaar op de bakplaat.
  • 4 Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg dun ermee.
  • 5 Bak de scones in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met clotted cream of geklopte mascarpone en lemoncurd of jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 254 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram