4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Katsu curry met kip

Katsu curry met kip

ingrediënten


30 min
4 personen
300 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

150 gram panko

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

blender

staafmixer

  • 1 Halveer de kipfilets in de lengte om 4 platte kipfilets te maken. Leg tussen 2 stukken bakpapier en rol met een deegroller uit tot gelijke dikte. Leg de kipfilets circa 20 minuten in de melk afgedekt in de koelkast.
  • 2 Kook de rijst. Verhit de boter en bak hierin de wortel, ui en de gember circa 5 minuten. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut. Voeg de honing, ketchup, sojasaus en bouillon toe en breng aan de kook. Kook onafgedekt tot de wortel helemaal zacht is. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Zet 3 kommen klaar met de bloem, eieren en panko. Giet de kipfilets af en doop ze achter elkaar in de bloem, ei en panko. Doop de kipfilets nogmaals in de ei en panko voor een extra krokant korstje.
  • 4 Verhit de zonnebloemolie in een frituur- of hapjespan en bak hierin de kipfilets in delen aan beide kanten goudbruin. Houd de gebakken kip eventueel warm in de oven.
  • 5 Pureer de saus met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Leg de kipfilets op de rijst en giet de saus erover. Bestrooi met de sesam.

bereidingstip

Dit recept is lekker met koolsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté