4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Kebab met couscous

Kebab met couscous

ingrediënten


45 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Kneed het gehakt met het ei, de helft van de ui, de helft van de koriander en munt en kaneel, komijn en paprikapoeder. Vorm er lange rolletjes van en leg ze circa 15 minuten in de koelkast.
  • 2 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Rijg de gehaktworstjes aan satéprikkers. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kebab rondom in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olie. Fruit hierin de rest van de ui, knoflook, gember en rode peper 2-3 minuten. Schep de couscous en de overige koriander en munt erdoor.
  • 5 Serveer de kebab op de couscous en garneer met partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté