4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Kebab met muntyoghurt

Kebab met muntyoghurt

ingrediënten


25 min
4 personen
300 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Leg houten prikkers in water om verbranden te voorkomen.
  • 2 Meng het rundergehakt met 2 eetlepels munt, komijnpoeder, kaneel en zout en peper.
  • 3 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan.
  • 4 Vorm worstjes van het gehakt en rijg ze aan de spiesen. Bestrijk ze met de olie.
  • 5 Rooster de kebab niet te dicht onder de grill of in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de spiesjes regelmatig om.
  • 6 Meng de rest van de munt met de knoflook, het citroensap, zout en peper door de yoghurt.
  • 7 Serveer de kebab met de muntyoghurt.

bereidingstip

Met geraspte komkommer erin lijkt deze dip wat op tzatziki.. Meng 2 eetlepels gehakte pijnboompitten door het gehakt.. Vervang kaneel door kurkuma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté