4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kedgeree met makreel

Kedgeree met makreel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 stuk verse gember
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe en fruit 1 minuut op een lage stand.
  • 2 Spoel de rijst intussen onder koud water af en voeg samen met de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook en zet de warmtebron laag. Kook de rijst afgedekt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 3 Kook intussen de eieren in circa 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • 4 Pluk de makreel van de graten en verdeel in stukjes. Schep de vis samen met de citroenrasp, -sap en koriander door de rijst. Halveer de eieren en serveer ze bij de kedgeree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté