4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Kedgeree met spek en zachtgekookt ei

Kedgeree met spek en zachtgekookt ei

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

100 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de ui, knoflook, kerrie en gember toe en bak circa 2 minuten. Voeg de wortel en prei toe en bak nog 3 minuten.
  • 2 Spoel de rijst intussen af onder koud water en voeg samen met de bouillon toe aan de pan. Breng al roerend aan de kook en zet de warmtebron laag. Kook de rijst afgedekt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 3 Breng intussen een pan water aan de kook en kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel de eieren. Halveer ze.
  • 4 Schep de citroenrasp, -sap en peterselie door de rijst en verdeel de eieren erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 22 gram