4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kefta met koriander-muntsaus

Kefta met koriander-muntsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng voor de kefta het gehakt met 1 eetlepel munt, 1 eetlepel koriander en de overige ingrediënten. Vorm er balletjes zo groot als een walnoot van en zet even in de koelkast.
  • 2 Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember. Voeg 250 ml water en de rest van de koriander en munt toe en verwarm circa 10 minuten.
  • 3 Leg de balletjes in de saus en laat circa 15 minuten zachtjes garen.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Serveer de kefta met de saus, couscous en eventueel citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté