- 1 Pers of rasp de knoflook. Kneed de knoflook, oregano, eieren en het paneermeel door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 24 kleine ovale gehaktballetjes van.
- 2 Verhit de olie in 2 grote koekenpannen. Bak de balletjes in 10 min. lichtbruin en gaar. Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Rasp voor de salade de winterpeen grof. Snijd de uien in halve maantjes. Meng de ijsbergsla, wortel en rode ui. Verdun de helft van de tzatziki met 1 el water en schep als dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verdeel de helft van de keftedes over 4 borden. Schep er de friet bij en serveer met de salade en de rest van de tzatziki. Vries de rest van de gebakken keftedes in.
bereidingstip
1x koken, 2x eten. Vries de helft van de gebakken keftedes in en combineer deze met tomatenrijst en tzatziki.