4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch
home recepten Kerrie-pastinaaksoep met peer

Kerrie-pastinaaksoep met peer

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram peren
800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en kerrie op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en bouillon toe, breng aan de kook en laat op een lage stand circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Verwijder de klokhuizen van de peren en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg tweederde van de peer toe aan de soep en kook nog 5 minuten. Laat de soep iets afkoelen en pureer dan in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de soep nog even en giet in 4 borden of kommen. Verdeel de crème fraîche en de rest van de peer erover. Lekker met geroosterd brood of sesam-kaasstengels (zie tip).

bereidingstip

Serveer de soep met sesam-kaasstengels. Snijd repen van plakjes bladerdeeg. Bestrijk met eidooier en bestrooi met geraspte kaas en sesamzaadjes. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat 6-8 minuten in de oven op 180ºC.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram