online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

ingrediënten

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 verse gember

2 theelepels kerriepoeder

800 milliliter visbouillon

2 lente-/bosuitjes

200 gram Hollandse garnalen

1 eetlepel bloem

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 ei

grof zeezout


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, de knoflook, de gember en het kerriepoeder.
  • 3 Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken.
  • 4 Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  • 5 Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 6 Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.


voedingswaarde

energie 205 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 14 gram