4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

ingrediënten


30 min
4 personen
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, de knoflook, de gember en het kerriepoeder.
  • 3 Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken.
  • 4 Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  • 5 Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 6 Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté