4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kerriebroodjes met sweet bacon en komkommerrelish

Kerriebroodjes met sweet bacon en komkommerrelish

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de deegknopen met ei en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar en goudgeel. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • 2 Veeg de marinade van het vlees en bewaar de marinade voor later gebruik. Verhit een koekenpan en bak de repen vlees op een hoge stand om en om donkerbruin. Giet de marinade en 2 eetlepels water erbij en laat op een lage stand in circa 10 minuten inkoken en karamelliseren. Schep het vlees af en toe om.
  • 3 Snijd de knoopbroodjes open en verdeel het vlees erover. Bestrooi met extra bosui en zet de kapjes weer schuin ertegenaan. Serveer met komkommerrelish (zie tip).

bereidingstip

Verwarm voor de komkommerrelish 2 eetlepels wittewijnazijn en 2 eetlepels suiker tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Giet deze azijn over 1 komkommer (in halve plakjes zonder zaadlijsten) + 1 sjalot (in partjes) + 1 rode peper (in dunne ringetjes). Breng op smaak met zout en peper en laat intrekken.

wijnadvies

Bij deze kruidige broodjes smaakt een kruidige rosé, zoals een Australische Hardy’s VR rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 28 gram