4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kerriesoep met garnalen

Kerriesoep met garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

150 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

35 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

35 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerrie glazig. Roer de bloem erdoor. Schenk een scheut bouillon erbij en roer glad. Herhaal dit totdat alle bouillon gebruikt is.
  • 2 Kook de soep al roerend zachtjes 3 minuten. Meng de helft van de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 3 Serveer de soep in warme kommen. Verdeel de rest van de kookroom als een swirl erover en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Kies in dit recept in plaats van garnalen voor een vulling van stukjes hardgekookt ei, zalmsnippers, hamblokjes, paprikablokjes of croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 10 gram