6 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje
home recepten Kersen-yoghurtijsjes

Kersen-yoghurtijsjes

ingrediënten


10 min
6 personen
25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kersenjam
200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 ijslollyvormpjes

  • 1 Doe de yoghurt met de kersenjam in een maatbeker. Roer nog niet.
  • 2 Voeg de stukjes kersen en chocolade toe en schep door de yoghurt met kersenjam, zodat een marmereffect ontstaat.
  • 3 Vul de ijslollyvormpjes met het yoghurtmengsel. Steek in elk vormpje een stokje.
  • 4 Laat de ijsjes in de diepvries in ca. 4 uur bevriezen.

bereidingstip

Garneer de bevroren ijsjes met chocoglazuur (zakje 100 g, gebakdecoratie). Bestrooi het natte glazuur met fijngehakte ongezouten pistachenoten of fijngehakte pure chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 103 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram