eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kersentaartjes met bitterkoekjes

Kersentaartjes met bitterkoekjes

ingrediënten


25 min
6 takjes rode bessen

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

175 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram vanillevla
100 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

400 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 kookringen

  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof.
  • 2 Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
  • 3 Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door.
  • 4 Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
  • 5 Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  • 6 Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.

bereidingstip

Je kunt de taart ook maken in een springvorm van ø 22-24 cm of een taartring gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 11 gram