gemiddeld
20 min.
brunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Kerstboombrood met kaas en kruidenboter

Kerstboombrood met kaas en kruidenboter

ingrediënten


20 min
1 handje groene kruiden
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

500 gram witbroodmix

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de broodmix met de helft van de kruidenboter en de melk en kneed tot een stevig deeg.
  • 2 Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat circa 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 3 Verdeel het deeg vervolgens in 32 porties en rol tot kleine bolletjes.
  • 4 Leg de broodbolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom.
  • 5 Leg een theedoek over het deeg en laat nog circa 30 minuten rijzen.
  • 6 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bak het brood circa 15 minuten in de oven.
  • 8 Neem uit de oven en bestrijk met de rest van de kruidenboter.
  • 9 Bestrooi met de geraspte kaas en bak het brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 10 Bestrooi het brood rijkelijk met groene kruiden en eventueel nog wat extra kaas.

bereidingstip

Leg de bolletjes niet te dicht tegen elkaar, ze rijzen nog.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 3 gram