6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Kerstijstaart met warme chocoladesaus

ingredi├źnten


20 min
6 personen
200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

6 kerstchocolaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram bigarreaux
100 milliliter rum
100 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 liter roomijs

benodigdheden

vershoudfolie

ronde schaal

  • 1 Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum.
  • 2 Voeg de bigarreaus en de walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren).
  • 3 Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus.

wijnadvies

Het zoete einde lekker zoet eindigen. Met Castillo de las Almenas Moscatel voor wie de ijstaart het belangrijkst vindt. En anders cream sherry van San Lucar of Gonzalez die juist de chocoladesaus wat extra's geeft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 9 gram
recalls | bekijk ze hier!