eenvoudig
25 min.
bijgerecht, ontbijt
home recepten Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs

Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs

ingrediënten


25 min
1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

500 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram peer

benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

  • 1 Meng de blokjes peer met het citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel circa 5 minuten pruttelen.
  • 2 Vul de jampotten tot aan de rand met de hete jam en verdeel de vanille, kaneel en steranijs erover. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
  • 3 Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats. Bewaar de jam na openen in de koelkast. Lekker bij bietencarpaccio met geitenkaas (kijk elders op boodschappen.nl) of bij het kerstontbijt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 150 gram
eiwit 1 gram