vershoudfolie
uitsteekvormpje
appelboor
bakplaat met bakpapier
lint
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
vershoudfolie
uitsteekvormpje
appelboor
bakplaat met bakpapier
lint
bereiden
bereidingstip
<h4>Hoe versier je kerstkoekjes?</h4> <p>Kerstkoekjes versieren kan op veel manieren. Zorg dat de koekjes helemaal afgekoeld zijn voordat je begint. </br> • Populaire opties zijn glazuur, chocolade of fondant. Glazuur maak je eenvoudig door poedersuiker te mengen met een klein beetje water of citroensap. </br> • Je kunt glazuur kleuren met voedingskleurstof en in een spuitzak doen voor fijne lijnen of patronen. </br> • Smeltchocolade is ideaal om in te dippen of als basislaag. Bestrooi de koekjes daarna met hagelslag, discodip, eetbare glitters of kleine suikerfiguurtjes. </br> • Laat de decoratie uitharden op bakpapier zodat ze niet aan elkaar plakken.. <h4>Hoe lang blijven kerstkoekjes goed?</h4> <p>In een goed afgesloten trommel op een koele, droge plek blijven kerstkoekjes meestal 2 tot 3 weken lekker. Als ze in de kerstboom hebben gehangen, drogen ze sneller uit en kunnen ze stof of vocht opnemen. Ze zijn dan vaak nog wel eetbaar, maar minder smakelijk. Wil je ze vooral als decoratie gebruiken, maak dan een aparte lading om te eten en een voor in de boom.</p>. <h4>Hoeveel dagen voor Kerstmis moet ik koekjes maken?</h4> <p>Bak kerstkoekjes het liefst 2 tot 5 dagen voor kerst als je ze vers wilt serveren. Voor decoratieve koekjes mag dit gerust een week van tevoren. Bewaar eetkoekjes in een luchtdichte trommel en decoratiekoekjes eventueel in de boom of op een schaal.</p>. <h4>Waar versier je kerstkoekjes mee?</h4> <p>Populaire decoratiematerialen zijn glazuur, gesmolten chocolade, eetbare kleurstof, suikerstrooisels, discodip, marsepein, fondant en eetbare glitters. Je kunt ook noten, gedroogd fruit of kleine snoepjes gebruiken. Voor strakke patronen gebruik je een spuitzak met fijne mondjes.</p>. <h4>Welke bloem voor kerstkoekjes?</h4> <p>Voor kerstkoekjes gebruik je meestal tarwebloem. Deze geeft een fijne, lichte structuur die ideaal is voor koekjes die je gaat uitsteken en decoreren. Zelfrijzend bakmeel kan ook, maar zorgt voor iets luchtigere koekjes die mogelijk minder strak hun vorm houden.</p>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 115 kcal |
| vet | 6 gram |
| verzadigd vet | 4 gram |
| koolhydraten | 12 gram |
| eiwit | 2 gram |
WEB01-SPAR-PU