gemiddeld
25 min.
tussendoortje
recepten Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

ingrediënten


25 min
1 potje decoratie suikerwerk
1 eetlepel glazuur

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

appelboor

bakplaat met bakpapier

lint

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 1/2 cm dik.
  • 3 Steek er bijv. cirkels uit. Maak de koekjes niet te klein, dan kun je ze niet meer ophangen.
  • 4 Leg met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat en steek met een appelboor eventueel een gat uit het midden.
  • 5 Klop het eiwit los en bestrijk de koekjes ermee.
  • 6 Garneer eventueel met amandelschaafsel, suiker of kokos.
  • 7 Bak circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • 8 Glazuur de koekjes eventueel en bestrooi met decoratiestrooisels.
  • 9 Rijg een lintje door de koekjes en hang ze in de kerstboom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram
recalls | bekijk ze hier!