gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Kerstkransjes

Kerstkransjes

ingrediënten


20 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

taartrooster

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dik. Steek bloemetjes eruit en steek met een kleinere steker het midden eruit. Leg de koekjes op de bakplaat.
  • 2 Klop het eiwit schuimig en bestrijk de koekjes ermee. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie. Giet de chocolade over de koekjes en bestrooi met de spikkels. Laat drogen op een rooster.

bereidingstip

Bestrooi de kransjes met amandelschaafsel en bak mee. Laat de chocolade dan achterwege.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 2 gram