6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kerstroomtaart

Kerstroomtaart

ingrediënten


30 min
6 personen
250 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

10 kerstkransen
100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram speculaaskoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Maal de speculaaskoekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine draait.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Strijk goed glad en laat een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de roomkaas luchtig met de suiker en schep hier de slagroom rustig doorheen.
  • 4 Schep de vulling op de koekbodem en laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 5 Neem de ring van de springvorm en neem de taart van de metalen bodem.
  • 6 Zet de taart op een platte schaal en druk de kerstkransen rondom rechtop tegen de rand van de taart.
  • 7 Roer de cranberrycompote goed door en schep dit bovenop de roomlaag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 7 gram