4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kibbeling met gestoofde bietjes

Kibbeling met gestoofde bietjes

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappelpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de bloem met het water en de eidooier tot een beslag en klop er zout, peper en de dille doorheen. Laat even rusten.
  • 2 Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de bietjes met een paar eetlepels water, de balsamicoazijn en olijfolie afgedekt op een lage stand.
  • 3 Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180ºC. Klop het beslag nogmaals goed door tot alle klontjes verdwenen zijn en haal de stukken kabeljauw erdoor. Frituur de vis in porties in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Houd de kibbeling eventueel warm in een matig warme oven terwijl je de rest van de vis frituurt. Serveer de kibbeling met de puree en gestoofde bietjes. Bestrooi met dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté