- 1 Kook de aardappelen. Leg de kool in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
- 2 Verhit de wok met de helft van de olie. Roerbak hierin de kibbeling voorzichtig 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de stukjes uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
- 3 Roerbak de kool 5 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en zout en peper toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
- 4 Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de aardappelen.
bereidingstip
Maak de kibbeling eventueel zelf. Besprenkel stukjes witvis met citroensap. Meng 50 gram bloem met wat viskruiden, 1 losgeklopt ei en 100 ml melk tot een beslag. Haal de visstukjes door het beslag en frituur ze 4-5 minuten op 180ºC. Bereid de diepvrieskibbeling eventueel in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.