4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kibbeling op kool met mosterd

Kibbeling op kool met mosterd

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kibbeling

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

750 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen. Leg de kool in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de wok met de helft van de olie. Roerbak hierin de kibbeling voorzichtig 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de stukjes uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Roerbak de kool 5 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en zout en peper toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
  • 4 Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de aardappelen.

bereidingstip

Maak de kibbeling eventueel zelf. Besprenkel stukjes witvis met citroensap. Meng 50 gram bloem met wat viskruiden, 1 losgeklopt ei en 100 ml melk tot een beslag. Haal de visstukjes door het beslag en frituur ze 4-5 minuten op 180ºC. Bereid de diepvrieskibbeling eventueel in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes