- 1 Rasp de schil van 1 citroen.
- 2 Pers de 2 citroenen uit.
- 3 Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook met het kerriepoeder.
- 4 Schep de kikkererwten erdoor en laat afkoelen.
- 5 Meng de bosui, 2 eetlepels citroensap, zout en peper erdoor.
- 6 Verwarm de ovengrill voor.
- 7 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- 8 Leg de feta met de tomaatjes en olijven in een ovenschaal.
- 9 Bestrooi met de oregano, citroensap, citroenrasp, zout en peper.
- 10 Besprenkel met de rest van de olie en zet de schaal 6-7 minuten onder de grill tot de kaas lichtbruin begint te kleuren.
- 11 Verdeel de spinazie over een schaal of borden en schep het kikkererwtenmengsel erop.
- 12 Bestrooi met de noten en verdeel de feta met tomaatjes en olijven erover.
bereidingstip
Vervang de kikkererwten door witte bonen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.