4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto

Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto

ingrediënten


35 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

200 gram koolrapen
2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de pesto met een snuf zout glad. Kneed het gehakt met de kruiden en draai kleine balletjes ervan.
  • 2 Verhit de olie op een lage stand in een soeppan. Fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de bleekselderij, koolraap en ras el hanout toe en fruit kort mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe en laat op middelhoge stand afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Leg de balletjes voorzichtig in de soep en laat ze enkele minuten garen. Serveer de soep in kommen met een volle eetlepel peterseliepesto. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de koolraap in dit recept door blokjes knolselderij. . Wil je een wat pittiger soep? Voeg dan wat harissa of sambal toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté