4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt

Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bakje hummus
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
  • 3 Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
  • 4 Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté