4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kikkererwtenstoof met paprika

Kikkererwtenstoof met paprika

ingrediënten


35 min
4 personen
bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 blikken kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

5 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie, voeg de specerijen toe en roerbak ½ minuut. Voeg de uien toe en roerbak circa 8 minuten op middelhoge stand tot de uien zacht en iets gekleurd zijn.
  • 2 Voeg de kikkererwten en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Voeg eventueel de rode peper, honing en paprika toe en bak 5 minuten, tot de paprika zacht is.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook onafgedekt circa 8 minuten op middelhoge stand. Druk met de achterkant van een lepel een deel van de kikkererwten plat en kook al roerend nog 3-5 minuten. Serveer eventueel met een schepje crème fraîche en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de kikkererwten in dit recept door andere peulvruchten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 14 gram