4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Kip congee

Kip congee

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

500 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip, ui en knoflook toe en kook circa 10 minuten, tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan en kook de bouillon nog 10 minuten langer.
  • 2 Voeg de rijst en suiker toe en kook circa 8 minuten, tot de rijst gaar is. Roer regelmatig om het zetmeel van de rijst los te maken. Trek intussen de kipfilets met 2 vorken uit elkaar in slierten.
  • 3 Voeg het witte deel van de bosui, de rode peper, taugé en het limoensap toe aan de soep. Kook 1 minuut. Verdeel de soep over kommen. Voeg de kipstukjes toe en garneer met de rest van de bosui en gebakken uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 22 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks