4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Kip-cordon bleu met feta en pesto

Kip-cordon bleu met feta en pesto

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

4 cocktailprikkers

  • 1 Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snijd ze horizontaal open, maar niet helemaal door. Klap open en bestrijk met de pesto. Verdeel de feta en tomaten erover. Klap de kipfilets dicht en steek vast met prikkers.
  • 2 Klop de eieren los met zout en peper. Haal de cordon bleus eerst door het ei en daarna door paneermeel. Herhaal voor een steviger korstje.
  • 3 Verhit de olijfolie en boter en bak hierin de cordon bleus lichtbruin. Bak op middelhoge stand nog 4-5 minuten per kant tot ze gaar zijn. Lekker met een Griekse salade.

bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door mozzarella. . Neem olijventapenade in plaats van pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté