gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Kip-fetaburger met paprikasalsa

Kip-fetaburger met paprikasalsa

ingrediënten


25 min
mayonaise
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

350 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en vorm 8 gelijke bolletjes. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 3 Snijd intussen de paprika’s in kleine stukjes en meng met de ui, olijfolie, azijn en de rest van de oregano. Neem de spinaziebroodjes uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
  • 4 Bak intussen de kipburgers in een ingevette (grill)pan in circa 10 minuten aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften met mayonaise.
  • 5 Beleg 8 helften met een paar blaadjes spinazie, schep een lepel paprikasalsa erop en leg een burger erop. Beleg nogmaals met mayonaise, spinazie, paprikasalsa en een burger. Dek af met de broodkapjes.

bereidingstip

Deze burger smaakt lekker met friet van zoete aardappel en een frisse salade.. Maak ook eens roze broodjes: meng 200 ml bietensap (van verse bietjes of uit een fles) met 100 ml heet water en maak het lauwwarm. Bereid 1 pak mix voor witbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het bietenmengsel in plaats van handwarm water. Laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Bereid de broodjes vervolgens op dezelfde manier als de groene spinaziebroodjes in bovenstaand recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 27 gram