4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip gestoofd in witbier

Kip gestoofd in witbier

ingrediënten


50 min
4 personen
100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen
1 fles witbier

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in de olie. Schep uit de pan.
  • 2 Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm.
  • 3 Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 5 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 37 gram