4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip gestoofd in witbier

Kip gestoofd in witbier

ingrediënten


bestellen
50 min
4 personen
50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 rode uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 rode paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 gele paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 preien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

250 milliliter kippenbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 fles witbier

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram blanke rozijnen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in de olie. Schep uit de pan.
  • 2 Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm.
  • 3 Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 5 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 37 gram