4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  • 3 Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 4 Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe.
  • 5 Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
  • 6 Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.

bereidingstip

Lekker met rijst en sperziebonen, tuinbonen of broccoli.

wijnadvies

Kip houdt best van Chardonnay: Monastier, Danie de Wet, Casa de Campo, Yellow Tail of biologische Gamma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté