- 1 Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht.
- 2 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin.
- 3 Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten.
- 4 Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe.
- 5 Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
- 6 Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.
bereidingstip
Lekker met rijst en sperziebonen, tuinbonen of broccoli.
wijnadvies
Kip houdt best van Chardonnay: Monastier, Danie de Wet, Casa de Campo, Yellow Tail of biologische Gamma.