4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip in barbecuesaus

Kip in barbecuesaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 druppels tabasco
400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1000 gram kippenpoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de kippenpoten in water met het bouillonblokje of zout tegen de kook aan in circa 20 minuten voorgaren. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten behalve de tabasco toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een de tabasco.
  • 4 Schep een deel van de saus door de kippenpoten en bak deze op een skottelbraai of grillplaat om en om bruin. Bestrijk het vlees regelmatig met de saus, zodat het niet te droog wordt.

bereidingstip

Je kan de saus uit dit recept ook voor karbonades of spareribs gebruiken. . Lekker met brood of frietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 33 gram