4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip in het pannetje

Kip in het pannetje

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 snufje paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met een beetje olie, grof (zee)zout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op een lage stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart.
  • 3 Roer de aanbaksels los en voeg de ui, wortel en paprika toe. Roerbak 4-5 minuten op een lage stand. Controleer intussen de aardappelschijfjes in de oven en schep ze een keer om.
  • 4 Schep de kip en het ontbijtspek weer door de groenten en laat nog enkele minuten afgedekt garen op een lage stand.
  • 5 Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de kruidenmayonaise. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate