- 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met een beetje olie, grof (zee)zout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven.
- 2 Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op een lage stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart.
- 3 Roer de aanbaksels los en voeg de ui, wortel en paprika toe. Roerbak 4-5 minuten op een lage stand. Controleer intussen de aardappelschijfjes in de oven en schep ze een keer om.
- 4 Schep de kip en het ontbijtspek weer door de groenten en laat nog enkele minuten afgedekt garen op een lage stand.
- 5 Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de kruidenmayonaise. Bestrooi met de peterselie.