4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip in tomaten-olijvensaus

Kip in tomaten-olijvensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kippenpoten met zout en peper, Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kip hierin lichtbruin.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten met het sap, de bouillon, Italiaanse kruiden, olijven en de pesto toe. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
  • 3 Neem de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot. Voeg de kipstukjes met de paprika en champignons toe aan de saus en laat nog circa 12 minuten zachtjes stoven. Schep in diepe borden en serveer met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de kippenpoten in dit recept door drumsticks, kipkarbonades of kipdijfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté