4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kip-kerriepilav met bloemkool

Kip-kerriepilav met bloemkool

ingrediënten


30 min
4 personen
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinerwten
700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de roomboter in een hapjespan op een middelhoge stand en bak de ui, kip, kerrie, zout en peper 5 min. Voeg de rijst, bloemkool, abrikozen en bouillon toe. Roer goed door. Breng aan de kook en laat in 16-20 min. met de deksel op de pan zachtjes garen. Roer regelmatig.
  • 2 Voeg de tuinerwten toe als de rijst gaar is en verwarm 3 min. mee. Bestrooi met de munt.

bereidingstip

Lekker met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 544 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté