4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht

Kip Kiev

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 grote kipfilets
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de gezouten boter met de knoflook, peterselie, citroenrasp en -sap. Snijd de kipfilets in, vul ze met de kruidenboter en steek vast.
  • 3 Rol de filets door de bloem, haal door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kip goudbruin en knapperig.
  • 4 Leg de filets in een ovenschaal en bak ze circa 15 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappels of rijst.

wijnadvies

Chardonnay van Hardy’s of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 39 gram