4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kip met bosui en zilverui

Kip met bosui en zilverui

ingrediënten


30 min
4 personen
eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het loof apart.
  • 2 Verhit de olie, fruit hierin de bosui zonder het loof en bak de kipfilet rondom goudbruin.
  • 3 Giet de kippenbouillon erbij en voeg de zilveruitjes toe. Stoof op een lage stand 15 minuten.
  • 4 Neem de kip uit de pan. Voeg kookroom en mosterd bij het stoofvocht.
  • 5 Breng aan de kook en bind met allesbinder of aangelengde maïzena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté