- 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel, cayennepeper en kruidnagel 2-3 minuten.
- 2 Voeg de bouillon en ketchup toe en kook op middelhoge stand tot de helft in.
- 3 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kiprepen in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- 4 Rooster de amandelen in de rest van de olie goudbruin. Smelt de chocolade in de ingekookte bouillon en pureer tot een gladde saus.
- 5 Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen.
- 6 Lekker met witte rijst en een tomatensalade.
bereidingstip
Vervang de specerijen in dit recept door 1 eetlepel koek- of speculaaskruiden.. Voeg 1 theelepel geraspte sinaasappelschil toe aan de saus.
wijnadvies
Chocoladesaus, zoals bij deze kip, wil nog weleens lastig zijn met wijn, maar de Chileense Viña Maipo Carmenère past er perfect bij.