2 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met geitenkaas en mangochutney

Kip met geitenkaas en mangochutney

ingrediënten


40 min
2 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote rode ui
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kipfilets in plastic folie en sla ze dun en plat met een deegroller. Haal de dunne kipfilets uit de folie.
  • 2 Besmeer de kip aan één kant met de geitenkaas en verdeel de bosui erover. Rol de filets vervolgens op. Strooi er zout en peper over en steek de rolletjes vast met een prikker.
  • 3 Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • 4 Fruit de rode ui in de olijfolie en voeg de mango en chilisaus toe. Stoof zachtjes 5 minuten tot een chutney. Voeg eventueel wat koriander toe.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing en meng deze door de sla.
  • 6 Leg een bergje van de sla in het midden van het bord. Snijd het kiprolletje doormidden en leg dit op de sla. Schep er wat van de saus overheen. Garneer met plakjes komkommer.
  • 7 Lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 49 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté