- 1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- 2 Hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes.
- 3 Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Bak de kipfilet 3 min. mee. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.
- 4 Voeg de kookroom toe en verwarm de saus op middelhoog vuur 4 min.
- 5 Giet de pasta af. Schep de penne door de roomsaus. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
bereidingstip
• Breng de roomsaus op smaak met 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of bestrooi de pasta met verse basilicumblaadjes.<br/> • Bak voor extra groenten met de courgette 1 rode paprika in blokjes en 250 g gehalveerde cherrytomaatjes mee. . <h4>Variatietips</h4> • Extra romig: voeg een scheutje slagroom, mascarpone of crème fraîche toe.<br/> • Gezondere variant: gebruik volkorenpenne in plaats van gewone penne en vervang de kookroom door een mengsel van 15 ml Griekse yoghurt en 125 ml groentebouillon. Voeg extra groenten, zoals spinazie, cherrytomaatjes of paprika toe. <br/> • Bak 1-2 el tomatenpuree mee met de courgette, voor een tomatenroomsaus. . <h4>Waarom room door de pasta?</h4> Room maakt pastasaus romig, rond en zacht van smaak – precies wat je wilt bij gerechten met kip of groenten. Gebruik slagroom of crème fraîche, maar ook de kookroom kan goed door pasta. Die is iets lichter en schift niet bij verhitting. Zo krijg je makkelijk een smeuïge saus die mooi bindt. . <h4>Kun je pasta met kip en roomsaus invriezen en opwarmen?</h4> • Invriezen is niet aan te raden. De saus kan door vriezen gaan schiften. <br/> • Kleinere porties kun je weer opwarmen in de magnetron, of warm de pasta op in een pan op het fornuis.