4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kip piccata

Kip piccata

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriessperziebonen

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 grote kipfilets
900 gram aardappelblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne filets overhoudt. Bestrooi met zout en peper en wentel ze door de bloem, totdat ze volledig bedekt zijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 4 minuten rondom goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  • 3 Neem de kip uit de pan en schenk de bouillon met het citroensap in de pan. Laat zachtjes sudderen. Voeg de boter toe en roer goed door. Leg de kipfilets terug in de saus en voeg de kappertjes toe. Serveer met de aardappeltjes en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 26 gram