2 personen
hoofdgerecht
recepten kip pilav met nectarine en amandel

kip pilav met nectarine en amandel

ingrediënten


2 personen
1 handje peterselie (fijngehakt)
2 rijpe nectarines (gewassen)
250 ml kippenbouillon (heet, van 1 tablet)
150 gram snelkookrijst
10 gram amandelen (grof gehakt)
1 middelgrote sjalot (gesnipperd)
100 gram kipdijfilets (in zeer kleine blokjes)
1 eetlepel olie

  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kipblokjes en sjalot op middelhoge stand goudbruin.
  • 2 Voeg de amandelen toe en bak op een lage stand een paar minuten mee.
  • 3 Voeg de rijst en bouillon toe en roer goed door. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in circa 10 minuten gaar.
  • 4 Halveer intussen de nectarines en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep door de pilav.
  • 5 Laat het gerecht afgedekt nog circa 5 minuten garen. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang in dit recept de peterselie ook eens door koriander. Neem perziken of ananas (eventueel uit blik) in plaats van nectarines.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip