4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip-preipastei

Kip-preipastei

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in.
  • 2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
  • 3 Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus.
  • 4 Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm Ø, hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

wijnadvies

Riesling van Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 37 gram