4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip-saltimbocca

Kip-saltimbocca

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

80 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

24 salieblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilethaasjes

  • 1 Leg de kipfilethaasjes op een snijplank en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Leg op elk haasje 2-3 blaadjes salie. Wikkel elk haasje in een plakje ham, zorg ervoor dat de blaadjes goed vastzitten onder de ham. Snipper de sjalot en pers de citroen uit.
  • 2 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de haasjes ca. 5 min. op een middelhoge stand. Keer ze halverwege. De parmaham moet knapperig zijn en de kip lichtbruin. Schep de haasjes uit de pan op een bord.
  • 3 Verhit in dezelfde pan de boter. Voeg de sjalot toe en fruit deze een paar minuten. Voeg het citroensap en de wijn toe en breng het mengsel aan de kook. Laat een paar minuten koken, zodat de saus iets indikt.
  • 4 Zet de warmtebron op een lage stand en leg de kipfilethaasjes terug in de pan. Verwarm nog een minuut mee.
  • 5 Serveer de kipfilethaasjes met de saus erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 322 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 25 gram