4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip tandoori

Kip tandoori

ingrediënten


30 min
4 personen
15 gram verse koriander
300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

400 gram Griekse yoghurt (10% vet)
2 cm gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

800 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm, rasp de knoflook en gember fijn en meng met de yoghurt, garam masala en zout.
  • 2 Snijd de uien fijn, verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de gemarineerde kip hieraan toe en bak in 20 minuten gaar. Je kunt eventueel een scheutje water toevoegen als de saus te dik is.
  • 3 Bereid intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakkingen en snijd de koriander fijn. Serveer de kip tandoori met de rijst en koriander.

bereidingstip

Marineer de kip gerust een paar uur (of een nacht) van tevoren. Zo trekken de kruiden goed in het vlees en wordt de kip extra mals en smaakvol.. <h4>Kip tandoori pittiger of minder pittig maken</h4> Hou je van een beetje pit? Voeg dan extra chilipoeder of verse rode peper toe. Voor een mildere versie laat je de pittige specerijen weg of gebruik je wat extra yoghurt om de saus zachter te maken.. <h4>Variëren met kruiden of groenten </h4> Varieer met kruiden zoals koriander, komijn of gemberpoeder voor een andere twist. Ook lekker: voeg blokjes paprika, courgette of tomaat toe voor extra groenten.. <h4>Is tandoori kip gezond om te eten?</h4> Ja, kip tandoori is een magere, eiwitrijke keuze. Zeker als je het combineert met veel groenten en bijvoorbeeld volkoren rijst of naan.. <h4>Kan ik kip tandoori opnieuw opwarmen? </h4> Ja, je kunt kip tandoori prima opnieuw opwarmen. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast en warm het door tot het goed heet is (minimaal 75 °C).. <h4>Hoe maak je kip tandoori dikker? </h4> Wil je de saus wat dikker? Laat het gerecht iets langer inkoken zonder deksel of roer er een lepeltje maizena (opgelost in water) doorheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 72 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 74 gram